Er gaat niets boven thuiskomen na een lange dag en achterover leunen voor de televisie. Maar als je tv-meubel er een beetje glansloos uitziet, kan dat afbreuk doen aan de hele ervaring. Als je toe bent aan een kast make-over, dan hebben wij precies wat je zoekt. Hier zijn vijf eenvoudige manieren om je tv-kast op te knappen en je favoriete plek in huis een frisse nieuwe look te geven.

Waarom je tv-meubel voor een groot deel bepaalt hoe je woonkamer eruit ziet

De meeste mensen besteden niet veel aandacht aan hun tv-meubel, maar het heeft een grote invloed op het totaalbeeld van je woonkamer. Een groot, sierlijk tv-meubel bijvoorbeeld kan een kleine kamer er krap en rommelig uit laten zien. Aan de andere kant kan een slanke kast helpen om de illusie van ruimte te creëren. Het materiaal en de kleur van je tv-kast kunnen ook van invloed zijn op de sfeer van je woonkamer. Een donkerhouten kast zal een gevoel van warmte creëren, terwijl een wit glanzende kast de kamer een modernere uitstraling geeft. Dus als je de volgende keer je woonkamer opnieuw wilt inrichten, vergeet dan niet na te denken over je tv-meubel. Het zou wel eens de sleutel kunnen zijn tot de perfecte look.

Dus, ben je er klaar voor? Daar gaan we: 5 tips om je tv-meubel te verfraaien!

1. Geef hem een goede schoonmaakbeurt

De eerste stap bij elke make-over is alles een goede schoonmaakbeurt geven. Zo krijg je een beter beeld van waar je mee werkt en wat vervangen moet worden. Veeg alle oppervlakken af, stof af en stofzuig alle tapijten. Als alles schoon en rommelvrij is, zul je je tv meubel mangohout met nieuwe ogen kunnen bekijken.

2. Voeg wat kleur toe

Een vleugje kleur kan een ruimte volledig veranderen, en je tv-kast is daarop geen uitzondering. Als je kast er een beetje grauw uitziet, probeer dan een felgekleurd stuk stof toe te voegen of een van de planken te schilderen voor een instant oppepper. Je kunt ook proberen wat kleurrijke kunstwerken op te hangen of mooie bloemen boven op het kastje te zetten voor een extra vleugje persoonlijkheid.

3. Werk de hardware bij

Een van de makkelijkste manieren om het uiterlijk van je kast te veranderen is door de hardware te vervangen. Hieronder vallen zaken als knoppen, trekkers en handgrepen. Verouderde hardware inruilen voor iets moderners kan je kast meteen een facelift geven. En omdat de meeste hardware vrij goedkoop is, is het een project dat de bank niet zal breken.

4. Versier verstandig

Een andere manier om je tv-meubel een persoonlijk tintje te geven is het in te richten met voorwerpen die je interesses en smaak weerspiegelen. Probeer eens wat familiefoto’s op te hangen, boeken of tijdschriften op kleur te rangschikken, of schalen te vullen met fruit of snoepjes voor een beetje extra smaak. Zorg ervoor dat je niet overdrijft – minder is zeker meer als het op versieren aankomt.

5. Herschik de meubels

Soms is het enige wat je hoeft te doen om een ruimte nieuw leven in te blazen het herschikken van de meubels. Probeer je tv-meubel eens naar een andere muur te verplaatsen of zelfs naar een andere kamer – je zult verbaasd zijn hoeveel verschil het maakt in hoe de ruimte eruit ziet en aanvoelt zonder dat je ook maar iets hoeft te verbouwen!.

Conclusie:

Met slechts een paar eenvoudige veranderingen kun je je tv-meubel helemaal omtoveren van glansloos naar fantastisch! Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog en geniet in een mum van tijd van je vernieuwde ruimte!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen