Het lijkt wel of overal waar je je tegenwoordig omdraait iemand het heeft over mangohouten meubelen. Maar wat is het en waarom is het zo populair? Lees verder om alles te weten te komen wat je moet weten over deze must-have meubeltrend.

Meubels van mangohout: Wat is het en waar komt het vandaan?

Mangohout meubels behoren tot de mooiste en duurzaamste die je kunt kopen. Maar waar komt het vandaan? Mangobomen komen oorspronkelijk uit India, Pakistan en Bangladesh, maar ze worden nu gevonden in tropische gebieden over de hele wereld. Het hout van deze bomen wordt gewaardeerd om zijn schoonheid, duurzaamheid en weerstand tegen ongedierte en rot. Dus als je meubels zoekt die een leven lang meegaan, is mangohout een prima optie. Bovendien heeft het een unieke uitstraling die elke kamer een vleugje stijl geeft.

De voordelen van mangohouten meubelen

Wat maakt mango houten meubelen zo bijzonder? Om te beginnen is mangohout extreem sterk en bestand tegen kromtrekken, waardoor het een geweldige optie is voor stukken die veel gebruikt zullen worden, zoals eetkamertafels en -stoelen. Mangohout is ook zeer milieuvriendelijk; wanneer een mangoboom het einde van zijn vruchtbare leven bereikt (meestal na 20-30 jaar), wordt de hele boom geoogst voor zijn hout in plaats van te worden achtergelaten om te ontbinden. Deze praktijk resulteert in zeer weinig afval, waardoor mangohout een duurzame keuze is voor wie een milieuvriendelijke optie zoekt. En omdat elk meubel van mangohout uniek is, door de verschillende nerfpatronen van het hout, kun je er zeker van zijn dat je meubels uniek zullen zijn.

Het onderhoud van je mangohouten meubelen

Mango houten meubels zijn relatief onderhoudsarm; wekelijks afstoffen met een zachte doek of plumeau is voldoende. Als je mangohouten meubelen er wat dof uit gaan zien, kun je ze met een licht vochtige doek afnemen; zorg ervoor dat je het hout niet doordrenkt of vochtig maakt. Als je meubel krassen of inkepingen heeft, kun je een marker of krijt in bijpassende kleur gebruiken om de schade op te vullen; zorg er wel voor dat de marker of het krijt overeenkomt met de afwerking van je meubel (bijvoorbeeld, als je meubel lak heeft, gebruik dan een marker op lakbasis).

De verschillende stijlen van mangohouten meubelen die tegenwoordig op de markt zijn

Meubels van mangohout zijn er in verschillende stijlen, voor elke smaak. Of je nu op zoek bent naar iets rustieks of moderns, er is vast wel een mangohouten meubel dat perfect bij je thuis past. Hier zijn enkele van de meest populaire stijlen op de markt van vandaag:

Rustiek: Rustieke mangohouten meubelen hebben een verweerde afwerking en metalen accenten voor een ruige uitstraling die doet denken aan het landelijke leven.

Modern: Moderne mangohouten meubelen hebben strakke lijnen en eenvoudige silhouetten voor een chique uitstraling die past bij elke hedendaagse inrichting.

Industrieel: Meubels van industrieel mangohout hebben een verweerde afwerking en metalen accenten voor een edgy, on-trend look.

Vintage: Vintage mangohouten meubelen hebben een shabby chic uitstraling met gesneden details en antieke patina

Wereldwijd geïnspireerd: Wereldwijd geïnspireerde mangohouten meubelen putten uit ontwerpelementen van over de hele wereld voor een werkelijk unieke stijl.

Traditioneel: Traditionele mangohouten meubels hebben klassieke ontwerpelementen zoals gedraaide poten en gesneden details voor een tijdloze uitstraling.

Conclusie:

Het valt niet te ontkennen dat meubels van mangohout op dit moment een moment hebben – maar wat is het precies met dit type meubels dat iedereen aan het praten krijgt? Of je nu op zoek bent naar iets rustieks of moderns, er is zeker een mangohouten meubelstuk dat perfect is voor je huis.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen