Mogelijk is je huidige dakbedekking toe aan vervanging, je zult dan vast op zoek zijn naar geschikte opties. Dit is ook het geval als je een uitbouw gaat plaatsen of een veranda laat bouwen. Ga dan al vroeg op zoek naar geschikte dakbedekkingen, wat nodig is doordat er vandaag de dag nogal wat opties zijn op dit gebied. Je keuze wordt dus niet eenvoudig, al maken we het er wel wat gemakkelijker op met de tips in dit artikel. 

Dak

Eerst moet je letten op het dak dat bedekt moet worden. Het soort dak speelt namelijk een rol in de mogelijkheden die je hebt als gaat het om dakbedekkingen. Daarom moet je om te beginnen precies uitzoeken welke dakbedekkingen geschikt zijn voor je dak. Hiervoor kun je bijvoorbeeld het internet gebruiken, maar het is ook zeker een goed idee om hiervoor een dakdekker aan het jasje te trekken. Deze expert kan je deskundige advies geven over je dak en de mogelijkheden die het biedt als het gaat om de bedekkingen. Vooral als leek is het een goed idee om een dakbedekker hiervoor in te huren, hierdoor krijg je namelijk veel nuttige informatie over de opties waarvoor je kunt kiezen. 

Materiaal

Nu je inmiddels naar je dak hebt gekeken en met behulp van de dakdekker weet welke dakbedekkingen mogelijk zijn, is het van belang om te kijken naar de materialen waaruit je kunt kiezen. Er zijn namelijk nogal veel opties! Welk materiaal het beste is, hangt van je dak af, maar ook je persoonlijke voorkeuren en wensen spelen hierbij een belangrijke rol. Heb je een hellend dak? De kans is groot dat je dan kiest voor leien of dakpannen. Deze opties zijn bij een plat dak juist weer niet geschikt, je voorkeur gaat dan juist waarschijnlijk uit naar EPDM, pvc of bitumen. Bij het bepalen van het materiaal is het verstandig om te kijken naar de levensduur, uitstraling en functionaliteit. 

Laten doen of zelf doen

Inmiddels weet je naar alle waarschijnlijkheid met welk materiaal je je dak wilt bedekken. Je moet dan alleen nog bepalen of je hiervoor een dakdekker inhuurt of dat je het klusje toch zelf gaat uitvoeren. Als leek is het over het algemeen beter om dit aan een deskundige over te laten, maar als je een handige doe-het-zelver bent dan is een dak bedekken wel te doen. De dakbedekking waarvoor je gekozen hebt, speelt hierbij bovendien een rol. Twijfel je over je eigen kunnen? Schakel dan zeker een vakman in! 

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen