Je wilt uiteraard dat je huis zo goed mogelijk beveiligd is. Hierdoor heb je hopelijk geen last van inbrekers, terwijl je zelf wel gemakkelijk en snel je woning in kunt komen door simpelweg je sleutel in het slot te steken en het om te draaien. Sloten gaan echter altijd een keer kapot en ze moeten dan vervangen worden. Is dit op het moment het geval bij je huis? Je zult dan nieuwe sloten moeten kopen, hierbij is het van belang om rekening te houden met de volgende aandachtspunten. 

Locatie

Waar het slot geplaatst wordt, speelt een belangrijke rol bij het kopen van een nieuw exemplaar. Je wilt het slot immers op de juiste manier gebruiken, anders bereikt het niet zijn maximale potentieel. De locatie heeft hier veel invloed op. Je zult immers niet een slot voor binnendeuren willen gebruiken in een buitendeur aangezien dit minder beveiliging biedt. Ook zal een slot voor een glazen schuifdeur niet geschikt zijn voor je voordeur. Bij het kopen van sloten moet je dus letten op de locatie van het slot! 

Type

Er is niet één soort slot dat universeel werkt voor elke deur en elk doel. Sterker nog, sommige sloten zijn juist ontworpen met bepaalde doeleinden in gedachten. Je moet daarom bij het kopen van sloten weten welk type slot je moet kiezen. De experts van Slotenprobleemkwijt.nl kunnen je hierbij helpen, al is het tegenwoordig eigenlijk altijd wel een goed idee om te kiezen voor een slim slot. Dit is al helemaal het geval als je ook andere slimme apparaten in je huis gebruikt. 

Functies

Bij het kopen van een slot moet je ook zeker rekening houden met de functies van het slot. Dit is vooral het geval als je op zoek bent naar slimme sloten, maar ook bij traditionele sloten zijn er een paar functies die handig kunnen zijn. Hierbij kun je denken aan een ingebouwd sabotagepreventieslot, maar ook aan anti-stoot en anti-boorfuncties waardoor je huis veiliger wordt en beter beschermd is tegen inbraken.

Veiligheidsklasse

Veel huiseigenaren maken geen gebruik van de veiligheidsklassen van hun sloten omdat ze waarschijnlijk niet eens weten dat sloten veiligheidsgraden hebben. Dat is niet slim! De veiligheidsniveaus horen juist een grote rol te spelen in je keuze. Ze tonen immers aan hoeveel beveiliging een slot je huis geeft. Hoe hoger de klasse, hoe beter het dus is voor je woning! 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen